hpv in vagina

  • foxy

    Hallo lieve meiden,

    Dit is de derde keer deze week dat ik een bericht plaats… Dat komt omdat ik deze verschillende berichten heb ontvangen van de artsen over mijn situatie. Het laatste is nu, dat mijn eigen gyn vermoedt, dat ik een afwijking in de schede heb en dat ik daarom al 4 x pap3a heb gehad en 1 x 3b maar steeds geen afwijkingen zijn gevonden in de baarmoederhals. Maar afgelopen dinsdag heeft hij biopten genomen uit de vagina tijdens de colposcopie en die zijn al onderzocht en daar kwam geen afwijking uit. Nu word ik doorgestuurd naar het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis omdat daar een gyn zit die gespecialiseerd is in de problematiek in de schede. Heb op het internet al weer allemaal gruwel verhalen gelezen en na deze hectische week van onderzoeken, uitslagen en suggesties van de artsen en nu dus een doorverwijzing naar het AVL ben ik dus heel benieuwd of een van jullie dit al heeft meegemaakt?

    Alvast bedankt voor jullie reacies,

    Liefs

    Foxy

  • priscilla

    jeetje ik heb al je verhalen deze week al gelezen

    is niet nix zeg!

    ik kan goed begrijpen dat je er gek van word

    ik heb het zelf niet meegemaakt duskan je geen advies geven maar wel sterkte wensen

    zelf wacht ik ook een x op een uitslag bij mij is al zoveel gezegd maar nog nix gedaan en uit mijn colposcopie nix gevonden wel al 3x pap3b en laatst verteld dat de cinll erg raar is daarbij nu weer uitstrijk gehad en 17de uitslag

    maar bij jouw blijf de pap uitslag ook stees hetzelde zonder dat ze wat vinden nou k ben benieuwd ik lees je verhalen wel

    groetjess

  • foxy

    Hi Priscilla,

    Dank je wel voor je mail. Jij zit dus ook al langere tijd met een groot vraagteken. Want “normaal” gesproken, heb je dus eerst onrustige cellen (pap2,3a, 3b of zelfs erger) en dan gaan ze kijken naar je weefsel via biopten en is dat CINI, II of III dan gaan ze over tot het weghalen van het weefsel. En als ze dan al het aangetaste weefsel hebben weggehaald is je PAP de volgende keer (na half jaar) weer gewoon 1 als het goed is. Maar jij en ik hebben dus wel de afwijkende pap maar geen afwijking in het weefsel welke bij die pap uitslagen past.

    Ik ben dus al twee keer een “bespreekgeval” geweest in het ziekenhuis door alle specialisten waar ik tot nu toe ben behandeld. De laatste keer suggereerde die groep dat ze nader moesten gaan kijken in de schede, omdat het weefsel in de baarmoedermond/hals geen afwijkingen lieten zien. Afgelopen dinsdag tijdens de colposcopie (noemen ze ook wel een vulvascopie omdat ze dus daar kijken) zag de gyn wel plekjes die lijken op plekjes veroorzaakt door HPV (dus soort inwendige wratjes) en daar heeft hij dus biopten van genomen, maar die tonen dus weer niets aan.

    Mijn gyn is dus van oordeel dat hij mij naar een specialist moet gaan sturen. Nu wordt ik doorverwezen naar het AVL. Daar zitten experts op dat gebied.

    Misschien - als ze er bij jou ook niet uit komen - een idee om bij een Academisch Medisch Centrum of het AVL te gaan kijken voor een onderzoek. Hebben ze trouwens wel goed gekeken in het overgangsgebied in de baarmoederhals? Dat is waar twee typen cellen in elkaar overlopen. Dat overgangsgebied is belangrijk om te hebben gezien in de colposcopie.

    Waarschijnlijk hebben ze dat allang gedaan hoor, maar ja, ik kom ook steeds weer met een hele vragenlijst bij de gyn aan: heeft u hier al aan gedacht en kan het dit niet zijn of dat niet zijn…

    Nou ja, kort en goed: ik hoop dat jij de 17e een positief bericht krijgt waarmee alles weer helemaal goed is!

    Hou me op de hoogte!

    Sterkte,

    Foxy

  • priscilla

    dank je foxy!

    ik ben ook bespreek geval ze spreken met het hele team, professors enz

    maar het rare is terwijl ze aan het kijken zijn met de colposcopie zei de arts nadat ze iets had gesmeerd dat er wel bepaalde plekken zichtbaar werden en ook dat ze warschijnlijk zouden gaan laseren nadat ik de uitslag van colposcopie heb gehoord dat ze nix kunnen vinden is dat niet meer te spraken gekomen

    bij het uitstrijkje laatst zei de gyn. dat ik wel erg snel bloed en dat ze misschien wel gaan bevriezen pffff

    ik weet het niet meer hoor en ik word zooooo gek ook van de bloedingen die ik heb!

    tijdens geslachtgemeenschap ook pijn en contactbloedingen

    en de artsen blijven maar vertellen dat je nergens zorgen om hoef te maken

    een van de gyn. heb mij ook verteld dat mn baarmoeder erg hoog ligt terwijl ze uitstrijkje maakte misschien dat ze daarom overheen hebben gekeken denk ik dan nu??

    nou ja…afwachten maar allemaal maar mijn idee ervan ER IS IETS NIET GOED

    wanneer heb je een afspraak?

    hopen dat we duidelijkheid krijgen want zo gaan we vanalles afvragen….

    hou je me op de hoogte

    priscilla

  • foxy

    Hi Priscilla,

    Had net heel uitgebreid bericht gestuurd, maar code vergeten in te vullen volgens mij en ik zie geen bevestiging terug komen, dus ik denk dat ik het bericht idd niet heb verzonden.

    Mijn antwoord kwam er in het kort op neer, dat ik het helemaal met je eens ben dat het zo vervelend is als zelfs de experts het niet meer weten… Daar word je toch heel zenuwachtig van? Maar ik probeer me rustig te houden met het feit, dat ik onder zware controle sta. Dat geldt ook voor jou. Ik denk dat niet veel van jouw vriendinnen net zo goed gecontroleerd worden als jij nu… En ik heb het al een paar keer meegemaakt, dat vriendinnetjes - door mijn verhaal - toch maar eens na een jaar of 5 een uitstrijkje laat maken en dan toch opeens 3a of 3b hebben, zonder klachten te hebben gehad.

    Jij en ik hadden klachten en gingen daarom een uitstrijkje laten maken (ik had tussentijdse bloedingen en jij dus na het vrijen) maar voor het zelfde geld is er dus geen signaal en loop je er al een tijd mee door.

    Hoe dan ook, ik denk dat het goed is om steeds met vragen bij de gyn aan te komen. Dus vraag gerust aan de gyn of hij wel goed het overgangsgebied in je baarmoederhals heeft gezien bij de colposcopie. En vraag ook of hij al goed in de schede of de vulva heeft gekeken (wordt namelijk niet standaard meegenomen tijdens de colposcopie). Want omdat bij jou dus ook geen dysplasie in het weefsel van de baarmoederhals is gevonden tot nu toe, moet je toch misschien daar wel gaan kijken. Daar kan een pap3a of 3b door komen. En kwaad kan het niet, om dat ook nog eens te laten checken. Heb op internet gelezen, dat het steeds vaker voor komt bij jongere vrouwen. En als je er op tijd bij bent, kun je het heel goed behandelen.

    En hoe groot waren de stukjes weefsel die ze bij jou hebben onderzocht? Bij mij was het namelijk de vraag of de stukjes wel groot genoeg waren (3 a 4 in totaal) en ze daarom wellicht niets hadden kunnen zien….

    Maak alvast een vragenlijstje voor de 17e, mocht je dan te horen krijgen dat ze het nog steeds niet weten, leg ze dan even deze punten voor….

    O ja, en morgen ga ik zelf bellen voor een afspraak. Mijn huidige gyn heeft gezegd dat ik door die nieuwe gyn gebeld ga worden, maar ik ga het niet afwachten. Morgenochtend half 9 hang ik al aan de lijn. Dat is mijn manier om mijn zenuwen te bedwingen…. actie nemen waar ik kan.

    Nou heel veel sterkte met aftellen tot de 17e. Als ik nieuws heb laat ik je het gelijk weten.

    Groetjes,

    Foxy

  • priscilla

    hoi foxy,

    bedankt voor je adviesen ga ik zeker even opschrijven

    heb je al gebeld?

    groetjess

  • foxy

    Hi Priscilla,

    Ja heb gebeld en er stond al een afspraak in het systeem voor aanstaande maandag 16.00 uur.

    Probeer het tot die tijd uit mijn hoofd te zetten…. Maar ik lees en hoor niet anders dan baarmoeder/hals en aanverwante zaken…. Die inentingen en de discussies in het nieuws daarover en dat verhaal van die Engelse Big Brother deelneemster - Jade Goody - die met de dag zieker wordt….

    Maar goed, ik geloof in positief denken! Dus dat gaan we doen he? Jij ook! Jij gaat volgende week gewoon goed nieuws krijgen, daar gaan we van uit. En in het slechtste geval, is er misschien een probleempje dat moet worden opgelost maar ben je zo goed onder controle bent, dat je er in ieder geval op tijd bij bent om de eventuele nodige maatregelen te kunnen treffen.

    Nou meid, doe het rustig aan. En als je het te kwaad hebt, stuur me maar een mailtje! Houden we elkaar sterk!

    Fijne dag,

    Foxy