helse pijnen

  • Desiree

    Bij mijn stiefmoeder is Baarmoederhalskanker vastgesteld.Ze heeft al sinds april pijn en sinds 2 maanden hevige pijnaanvallen.Hiervoor heeft ze lyricatabletten gekregen tegen zenuwpijn.Daardoor kan ze niet meer plassen dus heeft ze een cateter.De medicatie word is nu omgewisseld voor morfine(omdat de cateter er uit moet voor ze de bestralingen en chemo gaan beginnen) maar daar reageert ze niet op.Weer hevige pijnen.Ze is nu ook weer opgenomen om de pijn weer onder controle te krijgen.Als het goed is gaan ze over een dag of tien beginnen met de behandeling.De lymf klier is ook aangetast.Ze zeggen dat het wel goed komt,maar een lange weg.Wij weten het even niet meer.Is er iemand die hier ervaring mee heeft.Met de bijwerking van de pijnbestrijding-medicijnen enz?

    Groeten Desiree.

  • Poek

    Dag Desiree, als je officiele informatie wilt lezen over bijwerkingen van geneesmiddelen moet je even naar www.cbg-meb.nl gaan. Dat is de website van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Op die website zie je dan Geneesmiddelen voor mensen en daaronder een balkje met Geneesmiddeleninformatie bank etc. Als je daarop klikt kun je verder gaan door de naam van het medicijn in te tikken. Je krijgt dan weer twee opties: SPC en bijsluiter. SPC staat voor de meer uitgebreide informatie voor artsen. Alhoewel de bijwerkingen in de bijsluiter en de SPC gelijk zullen zijn.

    Het is gewoon een openbare website, alleen kennen de meeste mensen het niet.

    Wat vreselijk voor je stiefmoeder dat ze zo ziek is en zulke heftige pijnaanvallen heeft, dat trekt ook een enorme wissel op jou.

    Heel veel sterkte Desiree voor jou en je stiefmoeder.